Mesto podporí spustenie a prevádzku lyžiarskeho vleku na sídlisku Podbreziny

09.10.2013 Liptovský Mikuláš

09.10.2013 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Lyžiarsky vlek na sídlisku Podbreziny v Liptovskom Mikuláši sa po štyroch rokoch vráti do prevádzky. O jeho spustenie počas nastávajúcej zimnej sezóny sa pričinila aj liptovskomikulášska radnica, ktorá tak chce okrem zvýšenia návštevnosti, podporiť lyžiarsku gramotnosť študujúcej mládeže.
Lyžiarsky vlek na najľudnatejšom sídlisku ukončil svoju prevádzku v roku 2009. Opustené miesto sa mikulášska radnica rozhodla oživiť a v tomto roku na to vyčlenila sumu 15-tisíc eur. „To bude stačiť na to, aby si prevádzkovateľ strediska, Združenie športových klubov Jasná, vykryl stratu, ktorá mu vznikla v minulosti a tiež na pokrytie nákladov súvisiacich s opätovným spustením lyžiarskeho vleku do prevádzky,“ uviedol Alexander Slafkovský, primátor mesta Liptovský Mikuláš.

Zvyšovanie športovej gramotnosti
Cieľom tejto investície je v spolupráci s mikulášskymi školami zlepšiť lyžiarsku gramotnosť detí. „Uzavreli sme dohodu s požičovňami lyžiarskej výstroje, ktorá umožní liptovskomikulášskych žiakom jej zapožičanie za päť eur na deň. V tomto poplatku budú mať zaplatený i lístok na vlek. Takto chceme motivovať školy z mesta, aby využili vlek na lyžiarske kurzy za prijateľnú cenu a zároveň aj rozšírili a spestrili hodiny telocviku o lyžiarsky výcvik,“ priblížil podmienky spolupráce primátor.
S projektom zvyšovania športovej gramotnosti začalo mesto Liptovský Mikuláš začiatkom tohto roka. Na dvoch ľadových plochách si mohli školy i široká verejnosť zapožičať zadarmo alebo za symbolickú sumu šesťdesiat párov korčúľ. Od februára do konca zimnej sezóny túto službu využili tisícky záujemcov. „Plníme tak svoj záväzok, ktorým chceme v mikulášskych deťoch zvýšiť záujem o športovanie a podporiť rozvoj jedného z našich prioritných športov na území mesta,“ dodal A. Slafkovský.

Mgr. Slávka Kellová
Útvar komunikácie
a marketingu MsÚ
 

Vyberte región